Vijesti

Obraćanje javnosti povodom novonastale situacije

Draga djeco, poštovani roditelji, uposlenici i sugrađani!

Iskreno se nadam da će vas moje obraćanje zateći u dobrom zdravlju i sigurnosti vaših domova iz kojih pratite upute nadležnih službi .

Svjedoci smo da se nalazimo u velikom iskušenju zbog situacije koju je izazvala pandemija virusa COVID-19. Ova teška epidemiološka situacija i briga za vaše zdravlje i dobrobit svih nas prekinula je naše radne obaveze, odnosno obrazovanje u učionicama te nas primorala da našu svetu misiju nastavimo na drugi način, pomoću interneta, on-line nastavom, kako naša djeca ne bi izgubila kontinuitet učenja trudimo se da se svakodnevno usavršavamo u primjeni novih tehnologija, koje su u velikoj mjeri nepoznanica kako za djecu, tako i za nastavnike.Sve što radimo ima za cilj samo jedno, da ne dozvolimo da išta stane na put odgojno-obrazovnom procesu i edukaciji naše djece.

Naša plemenita misija ne bi bila moguća bez nesebičnog i herojskog zalaganja naših zdravstvenih radnika koji se nadljudskim naporima bore da nas zaštite i spasu naše živote, ali i svim drugim službama koje u ovom teškom i opasnom vremenu čine sve na suzbijanju corona virusa. Na tome im se iskreno zahvaljujem. Oni se svojim radom i zalaganjem bore za nas, uzvratimo im slušanjem njihovih savjeta i uputa, tako ćemo im najbolje pomoći.

Kao direktor JU “Prva osnovna Škola” Konjic iskreno se nadam i vjerujem da ćemo ovom izazovu odoljeti i uspješno završiti svoju zadaću.

30.marta 2020. godine nakon proljetnog raspusta ponovo kreću školske obaveze, a tim povodom želim da vam poručim da je u ovim trenucima najvažnije zdravlje, kako fizičko tako i mentalno, djece, nastavnika i svih stanovnika Konjica i Bosne i Hercegovine, ali i cijelog svijeta.

Sve nas pozivam da se dosljedno pridržavamo uputa i naredbi koje donose Organi zaduženi za ovu kriznu situaciju, kako bi ,uz Božiju pomoć, pobijedili ovu zarazu.

Pozivam roditelje da zajedno sa nastavnicima i menadžmentom škole  pomognu svojoj djeci, da sa što manje stresa nastavimo nastavni proces .

Nastavnicama i nastavnicima poručujem da savjesno izvršavaju svoje obaveze i da nastavne sadržaje i zadaće prilagode trenutnoj situaciji.

     Neka nas dragi Bog čuva, gdje god da bili.

Direktor škole

Kozić Omer s.r.