Vijesti

Riječi zahvalnosti direktora

Kao direktor JU „ Prva osnovna škola“ Konjic osjećam ljudsku potrebu da se obratim javnosti i kažem nešto o dobrim ljudima velikog srca.

Naš poznati pisac Meša  Selimović jednom je rekao: „Dobri ljudi su sreća na ovom svijetu.“ I zaista jesu, često to ne vidimo dok svoju dobrotu i nesebičnost ne pokažu onda kada je najpotrebnije.

U  trenutka kada su naši učenici svoju redovnu nastavu u učionici zamijenili on line nastavom, od kuće, imali smo situaciju da jedan broj djece nije bio u mogućnosti da prati ovaj oblik nastave zbog nedostatka uređaja ili internet konekcije. Svako dijete je jednako važno i sva djeca imaju ista prava, to su mnogi prepoznali. Onaj ko usreći samo jedno dijete, kao da je usrećio cijeli svijet. Zahvaljujući dobrim ljudima mnoga djeca su ovih dana usrećena,  i njima su omogućeni jednaki uslovi školovanja.U ovoj velikoj, humanoj, a prije svega ljudskoj akciji su učestvovali mnogi donatori. Veliko hvala svim dobrim ljudima: Geobiro-Biro za geodetsko mjerenje i projektovanje Konjic,Escape computers Konjic,Caffe Intermezzo Konjic, Greawe Tadiv Konjic, Impress Centar Konjic, Interface Konjic koji su poklanjanjem računara i laptopa omogućili da naši učenici kvalitetno prate nastavu. BH Telecom je za  desetero djece, koja nisu imala internet , omogućio mobilni internet, zahvaljujući tome i oni učenici koji žive u udaljenim naseljima imaju jednake mogućnosti kao i druga djeca.

32 djece je zahvaljujući ovim dobrim ljudima dobilo uređaje ili pristup internetu.32 osmijeha, 32 svijeta su usrećena.

Za djecu ometenu u razvoju kompanija „Violeta „ je obezbijedila 21 paket sa neophodnim higijenskim potrepštinama.

Sretan si svijete kad usrećiš dijete!

U ime učenika, uposlenika i u svoje lično ime veliko HVALA svim dosadašnjim i budućim donatorima, dobrim ljudima koji su dječiju sreću stavili ispred ličnih interesa i ovaj svijet, svojim činom, učinili ljepšim i boljim.

Ujedno, koristim ovu priliku da svim radnicima „ Prve osnovne škole „ Konjic kao i svim radnicima u Bosni i Hercegovini čestitam 1. maj ,međunarodni praznik rada.

Direktor “Prve osnovne škole” Konjic

Kozić Omer