Vijesti

SRETAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Dragi naši učenici, poštovani roditelji i uposlenici!

Zadovoljstvo mi je poželjeti vam sretan i uspješan početak nove školske godine.Iako se ovaj septembar razlikuje od prethodnih, zbog aktuelne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, mi u Prvoj osnovnoj školi, spremno dočekujemo naše učenike.

U prethodnom periodu svi smo bili aktivno angažovani na ispunjavanju svih zahtjeva koji su bili neophodni da naša škola bude sigurno mjesto za naše učenike i uposlenike. Školske prostorije su  očišćene, dezinfikovane i prilagođene modelima nastave koji će se primjenjivati u narednom periodu.Zdravlje i sigurnost svih nas je imperativ kojem težimo. To možemo postići samo na jedan način, da svi poštujemo mjere i preporuke koje su donesene. Ne sumnjam da ćemo u tome i uspjeti, te samim tim omogućiti našoj djeci uspješno školovanje.

Posebnu dobrodošlicu poželio bih našim novim učenicima koji su se ove godine upisali u prvi razred. Želim da im dani u školi budu sretni, veseli i ispunjeni novim saznanjima koja će im koristiti na njihovom životnom putu.Takođe , dobrodošlicu želim i našim novim učenicima  koji su došli iz drugih škola i postali dio naše velike porodice.

Na kraju bih se još jednom zahvalio svim učenicima, roditeljima i nastavnicima na dosadašnjoj saradnji , posebno u prošloj školskoj godini, koja nas je naučila da znanja možemo usvajati i na daljinu i da , kada ima volje i uz dobru organizaciju, možemo postići izuzetne rezultate. Ovu školsku godinu dočekujemo spremniji i ne sumnjam da će rezultati biti još bolji, na zadovoljstvo svih nas.

Još jednom svima želim sretnu i uspješnu novu školsku godinu sa što manje neočekivanih izazova, i prepunu smijeha i radosti i životnih uspjeha  naše djece.

 

Direktor Prve osnovne škole

Kozić Omer