Vijesti

“SOCIJALNI DAN” U NAŠOJ ŠKOLI

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini 15.oktobar 2021. godine implementira projekat “Socijalni dan” kao vid praktičnog iskustva za veliki broj srednjoškolaca iz preko 35 lokalnih zajednica u našoj državi.
Socijalni dan je dan kada srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se sa osnovnim radnim procesima. Pruža im se prilika da teorijsko znanje primjene u praksi, ali i mogućnost da odlaskom na radno mjesto donesu odluku o njihovom budućem zanimanju.
Tako su naše srednjoškolke, Nejra Boloban i Ilda Košpo, dobile priliku da rade upravo na mjestu vezanom za njihova životna interesovanja. S oduševljenjem nam kažu: “Divan je osjećaj staviti se jedan dan u kožu pedagoga, steći određeni nivo odgovornosti I raditi s djecom. Svaki projekat je prilika za svakog od nas da usvojimo nove infromacije koje će nam koristiti u daljem radu i razvijanju našeg aktivizma.”
Pedagogice škole, Lejla Alihodžić I Mediha Alibašić pored riječi da je iskustvo najbolji učitelj , napominju da, naše Ilda i Nejra, su mnogo bogatije današnjim iskustvom i sposobnošću da to iskustvo i prime. Zahvaljujemo se srednjoškolkama na današnjem druženju i želimo im puno sreće u daljnjem radu.