Vijesti

TERENSKA NASTAVA

Učenici IX-ih razreda, u pratnji svojih razrednika: Amel Alihodžić, Đenita Kašić i Sanela Pirija i direktora škole Omera Kozića uživali su izvanučioničkoj nastavi, terenskoj nastavi iz nastavnog predmeta Geografija na lokalitetu Ivan Sedlo. Aktivnost su realizovali Menadžment škole i aktiv historije i geografije, a o geomorfološkim i klimatsko-hidrografskim pojavama na lokalitetu Općine Konjic (Ivan Sedlo) kombinovano sa historijskim sadržajima prigodno predavanje održala je nastavnica Sanela Talović.
Pored navedenog učenici su posjetili Meteorološku stanicu Federalnog meteorološkog zavoda – Ivan Sedlo i fenološki vrt i poslušali predavanja o njenom značaju i načinu rada stanice.
Sadržaj je upotpunjen obilaskom historijskog spomenika i spomen-česme podignute borcima, braniteljima Sarajeva u toku Drugog svjetskog rata.
Od prikupljenih materijala sa terenske nastave učenici će izraditi eseje, powerpoint prezentacije, plakate zidne ili interaktivne te ih objaviti na web stranici škole, fb škole ili prezentirati na roditeljskim sastancima. Prema riječima naših učenika, izvanučionička nastava je odličan način organizovanja jednog nastavnog dana gdje su uživali u edukativno-zabavnom vidu nastave.

Comment here