UncategorizedVijesti

Škola u prirodi

U skladu sa Godišnjim planom i programom rada škole, danas je realizovana još jedna aktivnost – Škola u prirodi. Učenici petih razreda u pratnji učiteljice: Amire Behram, Amele Prevljak, Alme Zolj, Jasmine Novalić, pedagogice Medihe Alibašić, asistenta u nastavi Emine Delić i jedne, ali vrijedne roditeljke Edine Ćosić, su organizovali i izveli nastavu u prirodi na terenu mjesta Zagorice u blizini grada Konjica.Učenje u prirodnom okruženju najprimjereniji je način poučavanja koji djeci omogućava upoznavanje i istraživanje prirodnih posebnosti pri čemu dijete ima priliku primijeniti i produbiti znanja, vještine i sposobnosti stečena u učionici.
Na putu do odredišta učenici su pratiti smjer kretanja i reljefne karakteristike krajolika kroz koji prolaze i prirodne ljepote.


Promatrali su i uočili karakteristike biljnih i životinjskih zajednica u neposrednoj blizini otkrili njihovu povezanost i uzajamno djelovanje. Na kraju su sve to analizirali i olovkom dočarali na papiru.


Kao pravi ljubitelji prirode, sve su ostavili kako su i našili, bez tragova, papirića,plastičnih flaša i omota.


Sve pohvale učiteljicama i đacima za uspješno obavljenu aktivnost.

“Reci mi i zaboravit ću. Pokaži mi i možda ću zapamtiti. Uključi me i razumjeti ću.”

Comments (1)

  1. Hello, I would like to subscribe for this weblog to obtain hottest updates, therefore where can i do it please assist.

Comment here